Yaşanan afet sonrasında İskenderun’da basın yayın ve reklam sektörüne yönelik teşvik ve destekler için istişare toplantısı düzenlendi.

MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu, İstanbul Ticaret Odası 32 Numaralı Basım Yayın Meslek Komitesi, İstanbul Ticaret Odası 6 Numaralı Kâğıt, Kırtasiye ve Ambalaj Meslek Komitesi, Türkiye Matbaacılar Federasyonu, PROMASİAD (Promosyon ve Matbaa Sanayici İş Adamları Derneği), PROMOTÜRK, MATDER (Matbaacılar Derneği), BASYAYBİR (Basın Yayın Birliği), BASEV (Basım, Sanayi, Eğitim Vakfı), BASMEN (Basım Mensupları Derneği), ve Topkapı 2. Matbaacılar Sitesi Yönetiminden oluşan ve  30.000’i aşan iş insanını temsil eden

‘Deprem Bölgesi Ekonomik Kalkınmaya Destek Platformu’ İTSO ev sahipliğinde, İlçemizde hizmet veren ve deprem felaketinden zarar gören firmalar ile buluşarak, birebir de bölge esnafımızın kalkınmasına ve tekrar ülke ekonomisindeki  yerlerini alabilmesi için , yapabilecekleri destekleri ve bu desteklerden nasıl yararlanabilecekleri konusunda toplantıya katılan firmalara yüz yüze bilgi verdi.

 

Toplantıda söz alan Bozatlı Yönetim Kurulu Başkanı  Abdullah BOZATLI  bu desteklerinden dolayı platform üyelerine teşekkür ederek , desteklerin en kısa sürede en doğru yerlere ulaşabilmesi adına konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

 

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz  da , şehrimizdeki basın yayın ve reklam sektörü özelinde gelen bu destekler için platform üyelerine teşekkür ederek, şehrimizin tüm Kobi’leri için depremin ilk gününden bu yana sahada olduklarını, işletmelerinin yaralarını sarmak adına sürekli bu tarz destek ve hibeler  ile buluşturmak için görüşmeler yaptıklarını ve işletmelerimizin faydalanması adına sonuna kadar da bu konuların takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

Deprem Bölgesi Ekonomik Kalkınmaya Destek Platformu üyeleri ayrıca şehrimizde gösterdiği katkılardan dolayı

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı  Levent Hakkı Yılmaz’a teşekkür plaketi takdim etti.

İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, önce pandemi ve ardından depremin yarattığı sonuçlar itibariyle zor durumlar yaşayan Mali Müşavirlerin mükellef ücretlerinin artmaması üzerine duyuru yayınladı.
Tüm gider maliyetlerinin 4-5 kat artması, mükelleflerden alınan ücretlerin tam tersi sabit kalması nedeniyle zor bir süreçten geçtiklerini belirten İSMO yönetimi açıklamasında, mükelleflerden alınan ücretlerin artmaması halinde bir çok Mali Müşavirin işyerini kapatma veya bazı mükelleflerle yollarını ayırıp iş yükünü azaltma yolunu seçmek durumunda kalınacağı yönünde acı tablonun anlatıldığı basın açıklaması şöyle;

İskenderun Kamuoyuna ve Mükelleflerimize Duyurumuzdur

Muhasebeci ve Mali Müşavirler ekonomik olarak zor durumdadır.

Önce Pandemi, sonrasında yaşanan yüksek enflasyon ve en son depremin yarattığı tahribat, ofis kiraları, elektrik gideri, araçlarımızın yakıt giderleri, personel ve büro giderlerindeki olağanüstü artıştan sonra maliyetlerimiz 4-5 kat artmasına rağmen; gelirlerimiz aynı oranda arttırılamamıştır. Dolayısıyla yapmakta olduğumuz Mali Müşavirlik faaliyeti sürdürülemez noktaya gelmiştir. Maliyetleri karşılayamayan ücretler, hizmet kalitesini de ciddi şekilde tehdit eder seviyeye ulaşmıştır.

Meslek olarak yoğun iş yükünün altında ezilirken, akademik bir mesleğin mensubu olarak, olması gereken yaşam kalitesinden çok uzaktayız. Personellerimize hak ettikleri ücretleri veremeyecek durumdayız. Bu piyasa şartlarında ve yılın sadece belli dönemlerinde muhasebe ücretlerine yapılacak %30 – %40 oranlı artış yeterli olmayacaktır. Meslektaşlarımız mevcut ücretlerle veya küçük ücret artışlarıyla sorun geçiştirilebilecek gibi değildir. Radikal çözümler üretemediğimiz takdirde, biz ya bürolarımızı kapatmak ya da küçülerek bazı mükelleflerimizle vedalaşmak zorunda kalacağız.

Mükelleflerimizden ricamız;

-Bizler de deprem mağduru iken; deprem ve öncesi pandemi döneminde kısa çalışma ödeneği, zayi belgesi, sigorta firmaları ile bankaların mizan ve beyanname istemleri, EYT çıkış işlemleri, deprem devlet destekleri vb gibi birçok ekstra işler olmasına rağmen, bu hizmetlerden hiçbir ek ücret talep etmeyen mükelleflerimizin yanında olduk.

-Hep birlikte yaşadığımız depremin etkileri devam ederken, Mali Müşavirlerin sürdürülebilir ve kaliteli muhasebe yapılabilmesi için, enflasyon karşısında erimiş olan muhasebe ücretlerinde iyileştirme yapınız. Piyasa koşullarını gözeterek, lütfen Mali Müşavirinizin ücret artışı talepleri konusunda hassas davranarak TEMMUZ/23 ayından itibaren kabul edilebilir ücret artışı sağlayınız.

-Şunu unutmayalım ki, Mali Müşavirler firmalarımızın bütün yükünü çeken ve geleceğinize ışık tutan en önemli meslek grubudur.

İSKENDERUN
SERBEST MUHASEBECİ VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI YÖNETİM KURULU

İTSO Heyeti Almanya’da Düzenlenen ‘Depremden Etkilenen Bölgelerde İş Dünyasının Yeniden Güçlendirilmesinde Avrupa Özel Sektörünün Rolü’ Konulu Toplantıyı Katıldı

Türkiye Odalar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) ev sahipliğinde,  Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen toplantıda İTSO heyeti de yer aldı.

Heyette, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen de yer aldı.

Berlin’de düzenlenen toplantıda , depremden etkilenen bölge iş dünyasının yeniden güçlendirilmesi konusu masaya yatırılarak işbirliği ve dayanışma çağrısında bulunuldu . Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Scholz’un da video mesajı ile destek verdiği konferansta TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Avrupa iş dünyasını deprem bölgesinden tedarik sağlamaya davet etti.

Hisarcıklıoğlu’ndan Avrupa iş dünyasına çağrı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  konuşmasında ; deprem sonrası yapılması gereken projelerle ilgili , Avrupa iş dünyasının desteğinin çok önemli olacağını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Başta Almanya olmak üzere Avrupa iş dünyasını deprem bölgesinden tedarik sağlamaya davet ediyorum. Zira deprem bölgesindeki insanların maddi destekten ziyade, üretim ve ticaret yaparak kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var. Onlar için yapabileceğimiz en güzel destek budur. Bu süreçte TOBB olarak sizlere her türlü desteği sağlayacağız.” dedi.

TOBB olarak, depremin anından itibaren  bölgeye yoğun bir destek sağladıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, şu ana kadar 5 bine yakın TIR, 7 gemi, 6 uçak dolusu yardım sağladıklarının altını çizdi. TOBB Başkanı bu süreçte yanlarında olan başta Almanya olmak üzere tüm ülkelerin iş dünyası temsilcilerine de teşekkür etti.

DIHK Başkanı Peter Adrian, “İş dünyası olarak biz de, sahada kendi kendilerine yardımcı olabilmeleri için Türk ortaklarımıza destek olma yükümlülüğünü üstleniyoruz. Hedefimiz, etkilenen bölgelerde bulunan şirketlerin mümkün olan en kısa sürede ek siparişler üretmelerine ve işlerini yeniden başlatmalarına yardımcı olmak olmalıdır” derken TD-IHK Başkanı Rolf A. Könicgs ise felaketin acılarını hafifletebilmek için aktif bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Könicgs işbirliğinin süreceği mesajını verdi. AHK Türkiye Başkanı Pınar Ersoy da neredeyse her üyenin maddi ve ayni bağışlarla yardımda bulunduğunu ifade ederek “Alman iş dünyası da felaketin ilk gününden bu yana Türkiye’nin yanında yer aldı” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise yaşanan yıkımın kendilerini de derinden etkilediğine değindi ve Almanya’dan da çok sayıda yardım ulaştırıldığını ifade etti. 100 milyar doların üzerinde bir hasar oluştuğunu hatırlatan Scholz onun için yeniden yatırımlar ve yapılanma gerektiğini belirterek, yerel iş dünyasıyla birlikte bölgenin yeniden inşası için el birliğiyle çalışmanın önemine işaret etti.

İTSO Genel Sekreteri Dönmez Toplantıya Video Konferans ile Katıldı

Oturuma video konferans ile katılan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez konuşmasında , yaşanan deprem sonucunda 50 binden fazla insanın yaşamını yitirdiğini, yarım milyondan fazla binanın hasar aldığını , iletişim ve enerji alt yapılarının zarar gördüğünü ve çok büyük maddi kayıplar meydana geldiğini belirterek, hem arama kurtarma sürecinde hem geçici barınma ve yaşam alanları oluşturma sürecinde Alman yetkililerden çok önemli yardımlar alındığını dile getirip , destek veren ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür etti. İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez “ bu kadar büyük bir yıkımın etkilerinin, uzun yıllar boyunca devam edeceği tahmin edilmektedir. Buna paralel olarak, desteklerin de uzun bir sürece yayılması gerektiğine , finansmana erişimin kolaylaşmasını sağlamak adına da  , Avrupa Birliği hibe ve destek programlarının depremzede iller için önem arz ettiğine  inanıyoruz. Özellikle düşük faiz oranlı ve uzun vadeli krediler,  ticari hayatın yeniden  canlanmasına ciddi  katkılar sağlayacaktır.

İTSO Heyeti Panelde Söz Aldı

Panale, TOBB Hatay Kadın Girişimciler İl İcra Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen de

konuşmacı olarak katılım sağlayarak depremden sonra bölgemizde ekonominin canlanması ve yatırımların arttırılması konularında bilgiler verdi.

Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ‘Depremden Etkilenen Bölgelerde İş Dünyasının Yeniden Güçlendirilmesinde Avrupa Özel Sektörünün Rolü’ konulu toplantı ilgili değerlendirmelerde bulunan İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “TOBB Başkanımız önderliğinde düzenlen ve İTSO heyeti olarak katılım sağladığımız toplantı oldukça verimli geçti. Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizin etkilendiği 6 Şubat depremi sonrası bölgemizin ekonomik ve sosyal yönden gelişmesi için neler yapılabilir konusunda görüşlerimiz ortaya konuldu. Almanya’nın bu konuda Türkiye’nin yanında olduklarını belirtmeleri de önemli” dedi

Sigorta Acenteleri İcra Komitesi (SAİK) Seçimlerinde Liste Belirlendi

TOBB Bünyesinde faaliyet gösteren (SAİK) Sigorta Acenteleriİcra Komitesi seçimleriTürkiye genelinde olduğu gibi Hatay’da da gerçekleştirildi.

Tek Liste halinde gidilen SAİK seçimlerinde, Hatay’dan Süleyman Bahçeci, İskenderun’dan Mevlüt Tekin Celal dönmez Dörtyol dan Sabri Özkan Kırıkhan’dan Fatih Süer den oluşan liste seçimleri kazanırken, önümüzdeki 4 yıl boyunca Hatay bölgemizi bu listenin temsil edeceği bildirildi.

Seçimlerde İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası  İTSO Yönetim Kurulu Üyesi Levent Çam, 18. Meslek Komite Başkanı Armağan Dedeağa, ve Sigorta Acente Temsilcileri SAİK seçimlerinde oy kullandılar.

6 Şubat tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde yaşanan deprem felaketi sonrası vatandaşların sigorta ve DASK konusunda bilgilendirilmelerini sağlamak üzere DASK’ın üst düzey yetkilileri, İskenderun’a gelerek sorunları yerinde dinlediler.

DASK Müdürü Selva Eren, SEDDK yetkilileri, Saik Başkan Levent Korkut Mersin Ticaret ve Sanayi Odası yönetim de bulunan Osman İnandıoğlu, İTSO Yönetim Kurulu üyesi Levent Çam,TOBB Sigorta müdürü Mevlüt Söylemez İTSO ve Mersin meslek komitesi üyeleri, meclis üyeleri, Meslek Komite Başkanı  Armağan Dede ağa ve Acente temsilcilerinin katılımı ile DASK ta yaşanan  sorunlar görüşüldü.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası  Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri ve KOSGEB Yetkilileri, üye ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.

 

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Meclis üyeleri ve KOSGEB yetkilileri, iş yerleri hasar gören Sanayi esnafı ve Kobileri, iş yerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinlediler.

 

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim Şaban, Levent Çam, Yılmaz Çağan meclis üyesi Yüksel Cirdi, İTSO Üyeleri ve KOSGEB yetkilileri ile birlikte ziyarette yer aldılar.

 

Şehrimizde faaliyet gösteren ev ve iş yerleri depremde hasar gören üyeleri ziyaret eden İTSO Yönetimi ve KOSGEB üyeleri, destekler ile ilgili üyelere bilgiler verdiler.

 

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Üye ziyaretlerine aralıksız devam ettiklerini belirterek, “Deprem sonrası  ev ve iş yerleri hasar gören üyelerimizi ziyaret ederek, sorunlarını dinliyor, çözüm yolları arıyoruz. KOSGEB’in üyelerimize sağladıkları destekler konusunda bilgiler veriyoruz. Temennimiz, bu zorlu süreci atlatmak ve üyelerimize yardımcı olmaktır” dedi.

 

Bölgemizde yaşanan deprem felaketi sonrası ev ve iş yerleri hasar gören ve firmalara yönelik destek kredilerinin verilmeye başlandığı ve nasıl başvuru yapılabileceğini anlatan KOSGEB yetkilileri, Nace kodları uymaları halinde deprem sonrası iş yerleri hasar gören firmaların desteklerden faydalanabileceklerini belirttiler..

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,7. Kez Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanlığına seçilen RifatHisarcıklıoğlu’nu tebrik ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

 

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TOBB’un Ankara’da düzenlediği 79. Genel Kuruluna katıldı.

 

TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un katılımıyla gerçekleşen ve TOBB 79. Genel Kurulu toplantısında yer alan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TOBB’un 79’uncu Genel Kurulu münasebetiyle  Ankara’da düzenlenen Genel kurula katıldıklarını belirterek, Genel Kurulun TOBB, iş dünyası ve ülkemiz  için  hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu ise,İTSO  Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve  heyetine,  katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Lojistik sektöründe yaptığı yatırımlarla filosunu yenileyerek hizmete devam eden Öztrans Grup Lojistik, un üreticilerinin K.K.T.C.’deki fuara katılarak gücünü ortaya koydu.

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu’nun 17. sini düzenlediği uluslararası kongre ve sergisi, 22-25 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Yerli ve yabancı firmaların ilgi gösterdiği fuarda, sadece ürünlerin sergilenmezken Türkiye’nin un sanayisindeki sorunlar da masaya yatırıldı.

Uluslararası düzeyindeki fuara sektöründe önemli hamleler yaparak aktif rol üstlenen Öztrans Grup Lojistik de yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Dönmez’in de yakından ilgilendiği fuarda, araç filosu da tanıtıldı.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Dönmez ve firmanın üst düzey yönetimi, unculuk sektöründe aktif olan ulusal ve uluslararası alanda kendini kanıtlamış firma temsilcileriyle bir araya geldi.

Dönmez, fuarın çok verimli geçtiğinin altını çizerek, “Firma olarak araç filomuzda yaptığımız yatırımlarla her ürünü taşıma kapasiteye sahip olduğumuzu gösterdik. Her zaman kendini yenileyen, ar-geye önem veren, dünya taşımacılık sektöründeki gelişmeleri yakından takip ederek uyum sağlayabilen, rakiplerine karşı bir adım önde olabilmek için çaba sarf eden bir firmayız” dedi.

Yusuf Dönmez, bu tür fuarları çok önemsediklerini kaydederek bölgenin, aktifliğini de ortaya koyduklarını sözlerine ekledi.

İTSO’da Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Video Konferans ile Yapıldı

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının Mayıs ayı Meclis toplantısı, bölgemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile video konferans ile zoom üzerinden gerçekleştirildi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz meclis toplantısında yaptığı konuşmasında;  “Bölgemizde peş peşe yaşanan felaketler, bölge ekonomimizi olumsuz etkilese de, İskenderun güçlü ekonomik yapısı sayesinde bu süreci yavaş yavaş atlatmaya başladı. İTSO olarak deprem felaketinin ardından gerek üyelerimizin sorunları, gerekse bölgemiz ekonomisindeki gelişmeler yakından takip edilereksorunlar  en üst düzey yetkili mercilere ilettik. İTSO olarak üyelerimizin sorunları ile yakından ilgileniyoruz. Üyelerimizin yaşadıkları sorunları çözmek için gerekli girişimlerimiz devam ediyor. Özellikle kredi ve finansman konusunda bankaların en yetkili birimleri ile görüşerek üyelerimizin finansmana erişimlerini sağlıyoruz . KOSGEB hibe desteklerimizde devam ediyor. Bölgemizde sanayide faaliyet gösteren kobilerimizin de desteklenmesi için girişimlerimiz devam ediyor. İTSO olarak Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve meclis üyelerimiz ile birlikte hareket ediyoruz. Bu güçlü birlikteliğimizin bölge ekonomisine de olumlu yansıdığını görüyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinin ardından normalleşme sürecine doğru gidiyoruz. İş dünyası olarak bu zorlu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum” dedi.

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, deprem sonrası oda hizmet binasının az hasarlı olduğunu ve en kısa sürede tadilat işlemlerine başlayacaklarına dikkat çekti.

İTSO Mayıs ayı meclis toplantısında, Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Yüksel Cirdi, gelir ve giderler ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi.

Mayıs ayı meclis toplantısında,  gündemdeki konular görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz,  İTSO Meclis Başkanı Zeki Altun, Başkan Yardımcısı Mahir Taner, Muhasip Üye Gassan Kuran, Yönetim Kurulu Üyeleri, Sedat Uysal, Ali Çitanak,  Levent Çam,  Fuat Keser, İTSO Genel Sekreteri Figen Gül Dönmez yer alırken, meclis üyeleri de video konferans ile toplantıda yer aldılar.

OYAK Maden Metalürji Şirketlerinde geleneksel hale gelen çocuk tiyatrosu, 5- 12 yaş aralığındaki çocukları sanat ile buluşturdu. ‘Burnunu KaybedenPalyaço’ müzikli çocuk oyunu Ermaden, Erdemir ve İsdemir olmak üzere 3 lokasyonda gerçekleşti. Etkinliklere toplamda 3 bin 500’ü aşkın çocuk katıldı.

 

OYAK Maden Metalürji Şirketleri 2009 yılından bu yana, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ücretsiz çocuk tiyatrosu gösterimleri düzenlemeye devam ediyor. Geleneksel hale gelen çocuk tiyatrosu şenliği bu yıl da Şirketlerin faaliyet gösterdiği üç şehirle birlikte OYAK Grup Şirketlerinin deprem bölgelerindeki çocuklar için hazırladığı ‘Cumhuriyet’in Çocukları, Türkiye’nin Yarınları’ gezici aktivite tırında çocuklarla buluştu.

 

Uygur Tiyatrosu tarafından sahnelenen müzikli çocuk oyunu ‘Burnunu KaybedenPalyaço’ ilk olarak 26 Nisan’da Sivas Divriği’de sahnelendi. Divriği’de bulunan Ermaden Kapalı Spor Salonu’nda toplamda beş seansta gerçekleşen gösterime İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile Erdemir Maden çalışan çocuklarıyla beraber bine yakın çocuk katıldı.

 

‘Burnunu KaybedenPalyaço’ oyununun ikinci durağı 3- 4 Mayıs 2023 tarihlerinde Kdz. Ereğli oldu. Erdemir Kültür Merkezi’nde toplamda dört seansta gerçekleşen gösterime İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinasyonunda okul öncesi ve ilkokul öğrencileri ile Erdemir çalışan çocuklarıyla beraber 2 bine yakın çocuk katıldı.

 

Çocuk Tiyatrosu,‘Cumhuriyet’in Çocukları, Türkiye’nin Yarınları’ gezici tırı ile İsdemirliçocuklarla buluştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile başlayarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na kadar eğitici ve eğlendirici birçok aktivite ile donatılmış OYAK’ın gezici tırı Adıyaman’dan yola çıkarak bir ay boyunca deprem bölgesinde farklı lokasyonları ziyaret etti. Gezici çocuk tırının son durağı olan İsdemir lojman bölgesinde iki gün gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında çocuk tiyatrosu 21 Mayıs’ta tek seanssahnelendi. Oyunu İsdemir’de 500’ü aşkın çocuk izledi.