Toplam 17 bin m2’lik alana sahip yeni fakülte binasında, 18 derslik, 12 çizim atölyesi, 2 baskı atölyesi, 2 laboratuvar, 2 konferans salonu ve 2 kafeteryasıyla eğitim ve öğretime hazır olan İSTE Mimarlık Fakültesi’nin İç Mimarlık Bölümü, 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 60 öğrencisiyle eğitime başlıyor.

 

TEKNOVERSİTE olarak açtığı güncel fakülte ve bölümlerle dikkatleri üzerine toplamayı başaran İskenderun Teknik Üniversitesi(İSTE), gençlerin tercihlerde öncelediği ‘Mimarlık’, ‘İç Mimarlık’, ‘Peyzaj Mimarlığı’, ‘Şehir ve Bölge Planlama’ ve ‘Endüstriyel Tasarım’ bölümlerini çatısı altında birleştiren Mimarlık Fakültesi ile de adından söz ettireceğe benziyor. Önceki yıl ‘Peyzaj Mimarlığı’, ‘Mimarlık’ ve ‘Şehir ve Bölge Planlama’ Bölümleri ile öğrencilere kapılarını açan Mimarlık Fakültesi’nin İç Mimarlık Bölümü de bu yıl ilk kez öğrenci alınacak. 60 öğrenci olarak belirlenen İç Mimarlık Bölümünün kontenjanınında, diğer bölümlerde olduğu gibi tamamen dolması bekleniyor.

Hedef,“Hayatı Daha Yaşanabilir Kılmayı İSTE’yen İç Mimarlar Yetiştirmek”

İSTEMimarlık Fakültesi’nde,özgün ve yeni tasarımlar ortaya koyabilecek, daha yaşanabilir ve estetik fiziksel mekânların hazırlanmasına katkı sağlayacak iç mimarlar yetiştirmeyi hedeflediklerini” belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli: “Mimarlık Fakültemiz 2 yıldır güzel yol aldı, gelişti ve büyüdü. 2018’de yola Peyzaj Mimarlığı ile başladık. Geçen yıl ise ‘Şehir ve Bölge Planlama’ ile Mimarlık Bölümlerini açtık ve ilk öğrencilerimizi aldık. Çok iyi geri bildirimler alıyoruz. Öğretim elemanı kadromuz sürekli güçleniyor. Fiziki imkânlarımızı ve kapasitemizi artırdık. Son derece modern bir mimariye sahip olan 17 bin metrekarelik yeni fakülte binamız hizmete girdi. Nihayet bu yıl, kısmetse İç Mimarlık Bölümümüze 60 öğrenci daha kabul edeceğiz. Böylelikle 4 bölümümüz aktif hale geliyor ki, gerçekten bu ekosistemde büyük bir başarı olarak kabul edilebilir. İnşallah ‘Endüstriyel Tasarım’ Bölümümüze de seneye öğrenci almak için gerekli çalışmaları planlayacağız” şeklinde konuştu.